x
sadsad x
asdasd
23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-ilser-su-aritma-2024.jpg (118 KB)
Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Aktif Karbon Filtre Sistemleri

17 Aralık 2020

Aktif karbon filtre sistemleri, su içerisinde bulunması muhtemelen olan tat, koku, renk değişimine neden olan organik maddelerin, klorlu organik maddelerin yanı sıra kanserojene neden olan kloramini sudan uzaklaştıran sistemlerdir. Aktif karbon filtreler genişletilmiş yüzeyleri ve gözenekli yapıları ile suyun içerisinde kokuya neden olan maddeleri, gazları ve özellikle de kloru arındırır.

Aktif karbon filtrelerin üzerinde milyonlarca ufak gözenek vardır. Bu gözenekler koku yayan ve zehirli olan gazları özellikle de kloru tutarlar. Klorlu sular sert ve pH değeri düşük sulardır. Aktif karbon filtre suyu kaliteli ve verimli şekilde arındırır. Bu filtrelerin kullanıldığı ortamdaki kirliliğe ve kullanımına bağlı olarak değiştirilmesi gerekir.

Aktif karbon filtreleme sistemleri, suyun içerisinde olabilen ağır sanayi atıklarının tutulmasından deterjan atıklarına, klor ve bileşenlerinin ayrıştırılmasından sudaki petrolün tutulmasına kadar geniş bir yelpazede kullanılır. Bu unsurlar sudan arındırıldığında sudaki kötü tat, koku ve renk de gitmiş olur.

Aktif Karbon Filtre Nasıl Çalışır

Aktif karbonlar, insan sağlığına zarar vermeyen ürünlerdir. Oldukça fazla gözeneğe ve geniş bir iç yüzeye sahiptirler. Aktif karbonlar, sudaki molekül ve iyonları gözenekleri aracılığı ile iç yüzeylerine çekerler. Karbon taneciklerinin yüzeyi gaz, sıvı veya katı maddeleri çekerken, yüzeyinde ince bir film tabakası oluşur. Bu sebeple de absorban olarak adlandırılır.

Aktif karbonun tercih edilmesinin iki nedeni vardır. Belli maddeleri çekecek yapısının olmasının yanı sıra fazla miktarda maddeyi de tutabilecek geniş yüzeye sahip olmasıdır. Gözenek büyüklüğü kirliliğin giderilmesinde etkili bir unsurdur. Aktif karbon organik maddeleri de tutar, özelliği gereği bu organik maddelerin üremesine ortam da oluşturur. Buna sebebiyet vermemek için aktif karbonun daha öncesinde ve sonrasında da suyun dezenfekte edilmesi önemlidir.

Aktif Karbon Filtre ile Su Arıtma

Aktif karbon minerali genel olarak kömür, odun ve Hindistan cevizi yaprağından imal edilir. Kullanım yerine göre granül ya da toz olarak tercih edilir. Su arıtma, endüstriyel saflaştırma veya hava arıtma kullanım alanlarından bazılarıdır. Karbon bazlı olabildiği gibi coconat bazlı da olabilir. Organik kirliliğin yol açtığı problemleri gidermenin etkili yolu olan aktif karbon aynı zamanda su arıtımında da oldukça ekilidir.

Kum filtresi veya multimedya filtresi sistemlerinde kullanılan otomasyon valflarının benzeri aktif karbon filtre içinde uygulanır. Bu şekilde zamanla aktif karbon içerisinde biriken kirlilik ters yıkama ile giderilir. Aktif karbon filtrelerinin büyüklüğüne bağlı olarak farklı valf sistemleri ile donatılır. Valf sistemleri otomatik olanlarda insan müdahalesine gerek kalmadan çalışır. Bu filtrelerin su geçirme miktarlarının yanı sıra boyutları da büyüdüğünde vana ve boru hatları da büyür.

su arıtma cihazı ürünlerimizi incelemek için tıklayınız.. https://www.ilsersuaritma.com/endustriyel-cihazlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.