x
sadsad x
asdasd
23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-ilser-su-aritma-2024.jpg (118 KB)
Su Arıtma Aşamaları

Su Arıtma Aşamaları

28 Mart 2019

Su Arıtma Aşamaları ve İçilebilir Su

Özellikle büyükşehirlerde bu sorun daha da önem kazanıyor. Milyonlarca kişi güvenli ve sağlıklı su içebilmek için çeşitli arayışlara giriyor. Kimisi hazır suyu tercih ediyor kimisi ise arıtma cihazları kullanarak musluk suyunu arıtılmış olarak içmeyi tercih ediyor. Firma olarak biz de su arıtma cihazlarının ev versiyonlarını hizmetinize sunmaya devam ediyoruz.

İçilebilir suyun belli başlı özellikleri vardır. Bunlardan ilki içme sırasında koku hissetmemektir. Görüntü olarak da son derece berrak ve renksiz olmalıdır. İçinde herhangi bir kimyasal madde bulunmamalıdır. Hastalık yapıcı mikroorganizmalar da olmamalıdır. Aynı zamanda içme suyu fazla sert olmamalıdır. Suyun yumuşaklığı içilebilir olmasını sağlar. Su arıtma cihazları suyu içilebilir duruma getirmek için aşağıdaki işlemlerden geçirir.

Tortu Filtresi: Sudaki çamur, pas gibi etkenlerin filtre edilmesiyle ilk aşama atlatılır.

Karbon Filtresi: Sudaki kimyasal maddeleri ve kloru filtreler. Aynı zamanda bu işlem sırasında suyun rengi ve tadı yerine gelir.

Membran: Bu filtre ile sudaki istenmeyen maddeler temizlenir. Sertlik, kurşun, bakteri, virüs, krom, civa gibi…

Tatlandırıcı: Bu filtre ile suyun tadı yerine getirilir. Ağza hoş gelmeyen tadın değişimi sağlanır. Suyun içinde koku varsa onun da giderilmesi bu işlemle sağlanır.

Depolama Tankı: Arıtılan su arıtma cihazının kapasitesine göre su tankında biriktirilir.

Bütün bu su arıtma aşamaları evlerinizde kullanmak üzere satın alabileceğiniz ürünlerimizin genel çalışma usulleridir.

Su Arıtma Aşamaları Genel Sistemler

Su arıtma çalışmalarında belli adımlar takip edilir.

Havalandırma: Genel olarak su arıtma çalışmalarının başında bu işlem yer alır. Amaç suyun içindeki koku yapan gazları çıkarmaktır. Bu işlem iki şekilde gerçekleştirilir. İlki akan suya hava uygulanmasıdır. İkincisi ise duran suya alttan hava uygulanması şeklindedir.

Kireç Eklenmesi: Suya kireç eklenmesi şeklinde başlayan bu safhanın amacı suyu yumuşatmaktır. Bu işlem sudaki kalsiyum ve magnezyum bikarbonat dibe çöktürerek yapılır.

Suyun Dinlendirilmesi: Suyun barajlarda ya da dinlendirme havuzları aracılığıyla dinlendirilmesi işlemidir. Bu işlemin amacı suyun içindeki maddelerin dibe çökmesidir.

Pıhtılaştırma: Suya koagülasyon atılır.

Kum Filtresi: Suyun askıdaki maddelerinden arındırılmak için kum filtresinden geçirilme işlemidir.

Koku Giderme İşlemi ve Klorlama: Bu aşamada sular hastalık yapan mikroorganizmalardan temizlenir.

Su arıtma aşamaları cihazlarda ve büyük şehir tesislerinde benzer şekilde işlemektedir. Ama evde kullanabileceğiniz cihazlar ile kendi suyunuzu arıtma şansına sahipsiniz. Sitemizdeki ürünler ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.