x
sadsad x
asdasd
Su Arıtma Cihazlarının Özellikleri Nelerdir?

Su Arıtma Cihazlarının Özellikleri Nelerdir?

12 Kasım 2021

Sanayileşme ve nüfus yoğunluğu nedeniyle günümüzde temiz su kaynaklarına ulaşmak neredeyse imkânsızdır. Binalarda kullanılan şebeke suları kullanıma uygun olsa da tüketmek için ideal değildir. Şebeke sularının güvenli şekilde tüketilebilmesi için proseslerden geçirilmesi ve filtrelenmesi gerekir.

Şebeke sularını temiz ve güvenli hale getiren su arıtma cihazları, bu işlemi filtreler ile gerçekleştirir. Evinizdeki suyu içilebilir hale getiren su arıtma cihazlarının bazı teknik özellikleri şunlardır:

  • Su arıtma cihazları elektriksiz çalışır.

  • Geniş su tankları bulunur.

  • Mineral filtreli su arıtma cihazları, suyun mineral değerlerini yükseltir.

  • Alkali filtreli su arıtma cihazları, suda doğal minerallerin bulunmasını sağlar. Ayrıca suyun pH seviyesini 7.5 ile 8.5 arasına yükseltir.

  • Detox filtreli su arıtma cihazları, vücuda giren toksinlerin birikmesini engeller.

  • Az yer kaplayan tasarımları mevcuttur.

  • Günlük 270 kilograma kadar su üretim miktarına sahip olan modelleri mevcuttur.

Su Arıtma Sistemlerinin Çeşitleri Nelerdir?

Mevcut koşullar sağlıklı su kaynaklarının tükenmesine neden olurken, su arıtma sistemleri mevcut kaynakların sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesini sağlar. Günümüzde varlığını sürdüren su kaynakları ancak arıtıldıktan sonra tüketilmeye uygun hale gelir.

Büyük işler başaran su arıtma sistemlerinin iki çeşidi vardır. Her iki sistem de suyun temiz şekilde tüketilmesini sağlar. Su arıtma sistemleri ve bu sistemlerin özellikleri şunlardır:

  • Ultraviyole Sterilizasyon Yöntemi:

Bu sistemde suyu zararlı mikroorganizmalardan temizlemek için ultraviyole ışınlar kullanılır. Bu sistemin etkili bir şekilde kullanılabilmesi için ultraviyole ışınlarının su ile direkt temasta bulunması gerekir. Bu yöntem sadece mikroorganizmalarda etkilidir. Suyun içerisinde bulunan yabancı maddelerde etkili değildir. Bu nedenle bu yöntem tek başına değil de gelişmiş filtreleme sistemleri ile kullanılır. Güçlü filtreleme sistemi ve ultraviyole strelizasyonunun bir arada bulunduğu birçok su arıtma cihazı bulunur. 

  • Ters Ozmos Yöntemi:

Günümüzde yoğun olarak tercih edilen bu sistemin esin kaynağı bitkilerdir. Bitkilerin doğal su temizleme olayından ilham alınarak geliştirilen bu sistemde, insan sağlığına zararlı olan tüm maddeler filtrelenir. Ters ozmos yöntemi suların kokularında da etkilidir. Günümüzde yüksek performansa sahip gelişmiş modelli birçok su arıtma cihazında ters ozmos yöntemi kullanılır. 

Kimyasal Arıtma Nedir?

Kimyasal arıtma, suyun içerisinde bulunan moleküler ve fiziksel bütün maddelerin sudan uzaklaştırılması işlemidir. Bu işlem kimyasal temizleyicilerle gerçekleştirilir. Kimyasal arıtma son derece etkili bir yöntemdir. Kimyasal arıtma ile büyük hacimli ve yüksek miktarlı suların temizlenmesi mümkündür. Bu nedenle su havuzlarının temizlenmesi, kirli ve atık suların arındırılması kimyasal arıtma işlemi ile yapılır.

Diğer büyük hacimli arıtma sistemlerinin aksine kimyasal arıtma hızlı bir şekilde uygulanır ve uygulamadan hızlı bir şekilde sonuç alınır. Kimyasal arıtma sistemi tüm dünyada kullanılan bir sistemdir. Bu sistemde en çok tercih edilen kimyasal maddeler; koagülant ve polielektrolittir.

Her zaman temiz ve sağlıklı suya ulaşmak için su arıtma sistemleri tercih etmeniz hem maddi hem de manevi açıdan büyük fayda sağlayacaktır. İlser Su Arıtma Teknolojileri olarak su arıtma cihazlarında kaliteli ve yüksek teknolojili ürünleri uygun fiyat seçenekleri ile sizlere sunuyoruz. Bu konuda alanında uzman ekip arkadaşlarımızı her zaman arayabilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam için Su Arıtma Cihazlarımızı inceleyebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.