x
sadsad x
asdasd
23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-ilser-su-aritma-2024.jpg (118 KB)
Yaz Aylarında Ne Kadar Su Tüketmeliyiz?

Yaz Aylarında Ne Kadar Su Tüketmeliyiz?

09 Ağustos 2021

İnsan vücudunun %70’i sudan oluşur. Bu doğrultuda günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekir. Yaz aylarında ise havaların ısınmaya başlaması su ihtiyacının daha fazla olmasına yol açar. Vücut ter yoluyla kaybettiği suyu geri kazanmak ister. Sıcak havalarda su tüketimine dikkat edilmemesi halsizlik, yorgunluk, sıcak çarpması, yüksek tansiyon, baş ağrısı ve baygınlık gibi birçok problemi beraberinde getirir.

Gün içinde çay, meyve suyu, limonata gibi içeceklerle de susuzluğunuzu giderebilirsiniz. Ancak saf su içmeniz, vücudunuz açısından daha faydalıdır. Su içmeyi belirli saatlere yaymanız gerekir. Örneğin; her saat başı 1 bardak su içmeniz günlük su ihtiyacının en sağlıklı haliyle karşılanmasını sağlar. Bunun yanı sıra; meyvelerden de su ihtiyacınızı takviye edebilirsiniz. Karpuz, kavun ve üzüm gibi meyveler susuzluk ihtiyacınızı azaltmasının yanı sıra; vitamin ve mineraller açısından da önemlidir.

Yaz Aylarında Bebeklere Su Verilmesi Gerekir mi?

Bilinçli aileler, çocuklarının sağlığına büyük önem verir. Söz konusu bebekler olduğunda ise her konuda dikkatli olmak gerekir. Birçok ebeveyn, bebeğine kaç aydan itibaren su vermeye başlaması gerektiğini merak eder. Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında bebeklere su verip vermeme konusu tartışılır.

Dünya Sağlık Örgütü, doktorlar tarafından aksi önerilmediği takdirde bebeklere 6. aya kadar su verilmemesi gerektiğini belirtir. Yaz aylarında da aynı durum geçerlidir. Havalar ne kadar sıcak olursa olsun, bebeğin su içmeye ihtiyacı yoktur. Çünkü anne sütü ile beslenen bebekler, susuzluk ihtiyacını rahatlıkla giderir.

Anne sütünün %90 oranında sudan oluşması, bebeğin farklı bir içeceğe ihtiyaç duymasını engeller. 6.aydan sonra ise bebeklerde su tüketimine dikkat edilmesi gerekir. 6.ayda bebeklere ek gıda verilir. Ek gıdalar ise bebeklerde su ihtiyacının oluşmasını sağlar. Ancak suyun temiz ve sağlıklı olması açısından arıtılmış olmasına dikkat edilmesi önemli detaylar arasında yer alır.

Su İçme Alışkanlığı Nasıl Elde Edilir?

Su içmek vücudun en büyük ihtiyaçlarından olsa da, çoğu zaman günlük hayat koşturmacası içinde ikinci plana atılır. Birçok insan, su içmeyi unuttuğu gerekçesiyle günde bir bardağı bile zorla içtiğini belirtir. Ancak günde 2 litreden az su içilmesi sağlığı olumsuz yönde etkileyerek, birçok hastalığa yol açar. Bu doğrultuda su içme alışkanlığının elde edilmesi gerekir. Bunun için akıllı telefonlarda bulunan uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Birçok uygulama, günde birkaç defa su içmeniz gerektiğini hatırlatır. Eğer telefonunuza uygulama indirmek istemiyorsanız, bir su şişesi kullanabilirsiniz. Şişeden su içmeniz alışkanlık elde etmenizi kolaylaştırmasıyla sıklıkla tercih edilir. Ancak kesinlikle plastik ya da türevi şişeler kullanmamanız gerekir. Su şişesinin camdan olması sağlığınız açısından büyük öneme sahiptir. Plastik şişelerde petrokimya türevi maddeler kullanılır. Bu maddeler kanser, kalp rahatsızlığı, obezite ve kısırlık gibi birçok hastalığı beraberinde getirir.

Yaz Aylarında Ne Kadar Su Tüketmeliyiz

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.